Dameskoor Aimée Thonon

info@stevedugardin.be

0477325400

Het Dameskoor Aimée Thonon werd opgericht in 2019, na overleg tussen ex-koorleden, ter ere van de in 2007 overleden Aimée Thonon.

Het koor staat onder leiding van Steve Dugardin, die als 15 jarige op aanraden van Aimée zijn weg zocht en vond in de muziek. Zo kwam hij terecht in het conservatorium in Gent en studeerde later af in het conservatorium van Antwerpen bij Lucienne Vandyck.

Zijn loopbaan als zanger bracht hem bij gerenommeerde ensembles zoals het Collegium Vocale van Philippe Herreweghe en het Huelgas Ensemble van Paul van Nevel. Tijdens opera’s, dans en theatervoorstellingen in binnen- en buitenland groeide zijn ervaring als solozanger. Steve doceerde zang aan de kleinkunstafdeling aan de Hogeschool Antwerpen en is al meer dan 14 jaar zangcoach bij het theatergezelschap Tutti Fratelli van Reinhilde Decleir.

Steve koos bewust voor een Dameskoor om twee redenen: eind jaren 80 mocht hij als enige jongeman meezingen in een dameskoor en legde zo de basis voor zijn unieke contratenorstem, en ten tweede zorgt een koor met gelijke stemmen voor een speciale klankkleur.

Het repertoire is stevige mengeling van diverse periodes, van renaissance tot klassiek, via de Beatles tot hedendaags en van a capella tot begeleiding met groot orkest. Ook de zangtechniek en uitspraak en inhoud van de tekst zijn heel belangrijk, daar wordt dan ook elke repetitie veel aandacht aan gegeven.

Nun komm der Heiden Heiland

Fragment kerstconcert december 2019

Hieronder vind je de foto's terug van al onze evenementen . Op de foto klikken om ze allemaal te zien . Veel kijkplezier !

Maand van de vrije tijd


Maand van de vrije tijd


Repetitie

Het koor repeteert op dit moment elke vrijdag van 20u tot 22u in O.C. De Ballon Mansveldstraat 9 8400 Oostende ( Vuurtorenwijk) . Wie zich geroepen voelt om in dit Dameskoor te komen zingen mag altijd contact opnemen. 0477325400 of info@stevedugardin.be